Ti ting jeg elsker med Gudbrandsdalen

 1. Man kan se stjernehimmelen og nordlyset. Jeg nyter at det er mørkt og stille, og at det er langt mindre lysforurensing her enn i storbyen.

  Skrinet

  Fra forestillingen «Skrinet». Foto: Yury Rogachev

 2. Det er praktisk – aldri kø, og du trenger ikke bekymre deg for å finne parkeringsplass. Man slipper saltslaps og luftforurensing, og vinteren er fin og hvit.
 3. Naturen. Å ha Rondane, Jotunheimen og Dovrefjell som naboer er fantastisk. Min nærmeste nabo er dessuten en vill og vakker foss.
 4. Man har råd til luksus. Jeg solgte en liten leilighet i Oslo (40 kvm) og har råd til drømmehuset med boblebad, walk-in-closet, fem mål tomt, historisk sjarm og alt jeg kan ønske meg.
 5. Folk bryr seg. Dølene er flinke til å stille opp for hverandre, og mange deltar i frivillig arbeid. På større steder vet folk ofte ikke navnet på naboen i blokka.
 6. Sel teaterlag, som har tatt meg i mot med åpne armer og kastet meg inn i rollen som Gaute i Kristinspelet og ingeniør Stender i Skrinet.
 7. Den intense lidenskapen for lefsebakst. Tradisjonene her er mer eksotiske enn man skulle tro, med blant annet folkemusikk, matkultur og håndarbeid.
 8. Dialekta. Noen synes den er traust, jeg synes døl er litt sexy.
 9. Livet går litt saktere. Man (kan) bruke mindre tid på pendling og stress enn i en storby.
 10. Nærmeste butikk er en bonde som selger egenprodusert mandelpotet og egg.

 

Loading Facebook Comments ...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Post Navigation