Du vil ikke tro hva som har skjedd med TV2!

Dette må du se! Det som har skjedd med TV-kanalens nyhetsdekning er rett og slett sjokkerende. Du vil ikke tro hva som har skjedd!

Det har skjedd igjen…

Klikk, for faen! Klikk!

Jeg har gitt etter for fristelsen…

En sak fra TV-2 nyhetenes Facebook-side dukket forleden opp i nyhetsstrømmen min: «Fy farao! Egypt er i pornosjokk» het saken. Så jævla fristende! Jeg kjente at pekefingeren strakk seg skjelvende, nærmest på autopilot, mot den venstre knappen på musa. – Jeg må… nei, jeg kan ikke. Ikke gjør det. Bare ikke klikk på den, sa min indre stemme. Jeg visste så godt at jeg ikke burde gjøre det, men jeg tapte kampen mot stemmen i hodet. Jeg klikket på lenken. Umiddelbart kjente jeg en følelse av skam.

Vissheten om at mitt ene, lille klikk er en «stemme» på mer av denne typen saker, både i min egne algoritmestyrte strøm på Facebook, men også på TV2s nettside, gjorde meg umiddelbart til en angrende synder. For det er jo ingen som egentlig ønsker seg mer av dette?

Den stusselige artikkelen på 1500 tegn (inkl. mellomrom) sa at et russisk par hadde hatt sex foran pyramidene. Ja, hva ventet jeg meg egentlig? Det skjer hver gang: en småfrekk og hentydende overskrift lokker meg til å klikke. Men jeg blir alltid skuffet. Artiklene er suppe kokt på spiker. Det er ikke akkurat folkeopplysning vi snakker om her. Mange saker er åpenbart laget kun for å generere trafikk til TV2 nettside. De lever sjelden opp til forventningene de skaper, og de er ofte misvisende med vilje kun for å få deg til å klikke.

Kall meg gjerne gammeldags, men jeg synes TV2, og forsåvidt mange andre nyhetsmedier også, har nådd et nytt lavmål. Jeg skjønner egentlig ikke at saker som «hva som skjer når du heller melk i cola«, eller «29-åringen ble fullstendig hekta på Candy Crush Saga» eller «damen som postet bikinibilde av seg selv på Instagram» i det hele tatt kan kalles nyheter.

Clickbaiting, pubertal seksuell innuendo og pinlig dårlige hentydende overskrifter av typen «Du vil ikke tro hva som… «, har tatt helt over for saker med substans. Det er din og min feil. Vi klikker, TV-2 gliser, og serverer oss stadig mer spikersuppe.

Loading Facebook Comments ...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Post Navigation