Topp 10 idiotiske politiske utspill

Mange av utspillene omhandler hat mot homofile eller innvandrere. Foto: See Ming Lee /Flickr

Her er mine forslag til mest idiotiske utspill fra politikere fra 2000-tallet. Dette er et utvalg av noen av de jeg mener er de mest idiotiske. Lista er selvsagt helt subjektiv. Om du har andre gode innspill så kom med dem! Det er selvsagt ingen venstreutspill med på lista, da venstrefolk ikke kommer med forslag som fortjener en plass her 😉

FrP derimot har selvsagt hatt en masse utspill på 2000-tallet. Spesielt litt perifere FrP-politikere har hatt det med å snakke rett fra levra. Her er noen som ikke kom med på listen: Alle nye asylsøkere skal bo i telt, FrP-politiker ber om forskning på nytten av drikking, Frp-byråd mener integrering er som hundeoppdragelse, – Handikappede bør ikke fødes, Frp-politiker råder norske menn å hente seg asiatiske koner, Homofili er en sykdom, og homofile er smittebærere, Vil ID-merke asylsøkere, Krever respekt for blondiner (og nordmenns hunde- og kattehold), Unge jenter ønsker sex med mektige menn, – Homofile må kastreres (Pensjonistpartiet) Demokratene innfører muslimfri sone på nettet (Demokratene)… Puh, det er så mye å ta av!

Her er lista:

10. Knudsen vil ha dødsstraff (Ulf Erik Knudsen, FrP, 2010)

Stortingsrepresentant Knudsen tar til orde for å gjeninnføre dødsstraff i Norge.

9. «Jeg er døren» (Rolf Tornes, Kristent Samlingsparti, 2009)

Tornes var 1. kandidat for kristent samlingsparti i Møre og Romsdal til stortingsvalget i 2009. Han skrev et svevende innlegg på partiets nettsider der budskapet er at  uansett hvor mange gode meninger en politisk kandidat har, så er han en tyv og en røver hvis han ikke er kristen.

8. Advarer mot shoppe-stopp (Kristin Halvorsen, SV, 2008)

– Hvis jeg har vært og handlet, så tar jeg nå en ekstra runde på Karl Johan med ny handlepose, bare for å vise at det er omløp i økonomien, sa finansminister Kristin Halvorsen (SV) om finanskrisen i 2008. Sosialist, øh, kapitalist, javisst!

7. Feministisk selvforsvar inn i skolen (Inga Marte Torkildsen (SV), 2005/resolusjon på SV landsmøte)

SV vil ha feministisk selvforsvar som et eget fag i skolen. I faget skal jenter lære «selvforsvarsteknikker som kan brukes i diskriminerende situasjoner». SU har lenge skolert jenter i slossing, der man blant annet lærer å gå etter svake punkter som strupe, skritt og kneskål.

6. Forbud mot dataspill (Laila Dåvøy, KrF, 2002)

Barne- og familieminister Laila Dåvøy foreslo å forby dataspillet Grand Theft Auto 3 i 2002. – Dette spillet er forferdelig, og burde ikke vært lov å selge. Foreldre bør gå inn i og se hva ungene har i hyllene, og få det vekk, sa Dåvøy.

5. Vil ikke ha muslimer til Åsnes (Kjell Eierholen, FrP, 2006)

– Vi vil bare ha fredelige innbyggere, sa Frp-politiker Kjell Eierholen til Dagbladet i 2006. Han la også til at de i hvertfall ikke ville ha noen moské i kommunen. FrP: Partiet for individuell frihet for alle andre enn muslimer.

4. Mobil til alle i klassen (Lena Jensen, SV, 2005)

Troms SVs førstekandidat til stortingsvalget, Lena Jensen, foreslo i 2005 å gi gratis mobiltelefon til alle elever i grunnskolen for å «hindre digital kløft».

3. Kunne spart strøm uten innvandrere (Morten Ellefsen, FrP, 2010)

Ellefsen er politiker for FrP, og sa følgende  fra talerstolen i et fylkestingsmøte i Nord-Trøndelag: – Hvis det flytter flere mennesker til Norge, så blir det flere husholdninger som bruker mer strøm.

2. Forby bare mager (Kjell Jensen, FrP 2007)

Kjell Jensen, bystyremedlem i for FrP i Drammen, ble i 2007 spurt om skolene i Drammen bør forby 15 år gamle jenter å gå med bar mage. Jensen svarte ja på spørsmålet, og begrunnet det på denne måten; – Det er så mye halvfleskete jenter, og det er ikke noe pent å se på.

1. Anti-homo-pille til folket (Ludvig Nessa, Abortmotstanderne, 2009)

Førstekandidat for abortmotstanderne i Østfold til valget i 2009, Ludvig Nessa, foreslo å likestille abort med drap i forhold til straffeloven, og bruke offentlig midler på å utvikle en pille for å kurere homofili.

Oppdatert 08.12.2010:

Her er også et forslag jeg synes fortjener en plass på denne lista:

– Blodig urettferdig ( Telemark AUF, 2003)

Telemark AUF foreslo at alle menstruerende kvinner skulle få gratis bind og tamponger…

Loading Facebook Comments ...

7 Thoughts on “Topp 10 idiotiske politiske utspill

 1. Jarl W. Alnæs on 02/12/2010 at 15:17 said:

  Du har glemt det tåpeligste av dem alle.
  Hallgrim Berg som var sjokkert over at politiet ikke vil gripe inn mot to afrikanere i «sværande godt humør» med mye penger.
  http://www.hallingdolen.no/nyheiter/article59395.ece

  Her er ellers en god kandidat fra byråd Listhaug:
  http://www.dagbladet.no/2009/06/24/nyheter/homofili/homofile/innenriks/frp/6873193/

 2. Veldig bra liste. tror du traff bra med de som nådde opp til topp 10 🙂

 3. Sigmund on 02/12/2010 at 16:58 said:

  Herlig!

  Det er en grunn til at du er den ubestridte Kong Biong;)

 4. Jarl: Takk for innspill! Jeg vurderte å ta med den fra Listhaug, men det er så mange av den typen utspil fra dem at det er vanskelig å velge.

  Bra dere likte lista!

 5. Jeg kan ikke gjøre annet enn å flire! Godt jobba Christoffer!! 🙂 Her var det mange godbiter!! 🙂

 6. Pingback: Topp 10 idiotiske politiske utspill « turbonello

 7. Pingback: Ehsan Fadakar har et poengChristoffer Biongs blogg | Christoffer Biongs blogg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Post Navigation